Közélet

Másfélszeresére növeli gyártóterületét a magyar egészségügyi vállalat

Az eddigi legnagyobb beruházás és fejlesztés során minden korábbinál nagyobb gyártósor építésébe kezdtek.

Bővíti gyárát a Nolato Kft. Mosonmagyaróváron 7,7 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 1,5 milliárd forintos támogatást biztosít – mondta Szijjártó péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Budapesten.

A higiéniai és egészségügyi termékek gyártásával foglalkozó vállalat beruházásával 574 ember munkahelye válik hosszú távon biztossá, és 30 új munkahely jön létre.

A beruházás során a vállalat 8 ezer négyzetméterrel növeli gyártási és raktározási területét, és a kapacitásbővítés részben a már előállított termékek mennyiségének növelésével, részben új termékek gyártásának bevezetésével jár majd – tette hozzá a miniszter.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Világszerte folyamatosan bővül a magas hozzáadott értékű, nagy szaktudást és fejlesztési erőforrásokat igénylő orvostechnológiai üzletág, amelyben a Nolato kulcsfontosságú beszállítói pozícióval rendelkezik. Húsz éve van jelen a vállalatcsoport ebben a formában Magyarországon, a mosonmagyaróvári gyár a cégcsoport legnagyobb Kínán kívüli gyártóhelyszíne, ahonnan az egész világba exportálják a higiéniai és egészségügyi eszközöket – mondta Szijjártó Péter.

A külügyi tárca vezetője szerint a Nolatot különösen nagy tisztelet illeti azért, mert nagy számban foglalkoztat megváltozott munkaképességű embereket, emellett a cég tevékenysége nem veszélyezteti sem a magyar, sem az európai klímavédelmi célokat, ugyanis hat éve kizárólag megújuló energiát használ a mosonmagyaróvári gyár működtetéséhez.

Az eddigi legnagyobb beruházás és fejlesztés során minden korábbinál nagyobb gyártósor építésébe kezdtek, amellyel több mint másfélszeresére növelik meglévő gyártóterületüket.

A beruházás során gyártó és kiszolgáló épületeket, csarnokokat, gyártó infrastruktúrát állítanak elő és modern gyártógépeket szereznek be.

A Nolato Magyarország által gyártott egészségügyi és higiéniai termékek iránt a járvány kezdete óta olyan nagy az igény, hogy 2020-ban kapacitásaik száz százalékos kihasználtsága mellett sem mindig tudták kielégíteni az igényeket.

higiénia beruházás Szijjártó Péter gyár egészségügy
Kapcsolódó cikkek