Közélet

Bűzlik a túlárazott nyilvános WC-tender

Érthetetlen, hogyan lehet fontosabb több mint félmillió dollárt költeni egy mosdóra ahelyett, hogy a túlélésért küzdőket támogatnánk – mondta egy képviselő.

Valami bűzlik Vancouverben egy 645 ezer kanadai dolláros (közel 16 millió forintos) nyilvános WC közbeszerzési ügyében a Fox News beszámolója szerint.

A mosdót a Cooper's Parkban helyezték el egy gazdasági program keretében, amelyre mintegy 100 millió kanadai dollárt (24,5 milliárd forintot) fordítottak, hogy ezzel is a világjárvány okozta gazdasági sokkhatást enyhítsék.

Érthetetlen, hogyan lehet fontosabb több mint félmillió dollárt költeni egy nyilvános wc-re, amikor emberek a túlélésért küzdenek

– mondta Todd Stone kanadai képviselő.

It's no secret more public toilets are needed but the high price tag of $650,000 is putting some in the hot seat. https://t.co/BV7z4FBX88

— CKNW (@CKNW) March 24, 2021

Az oregoni cég mosdójának belső tere önmagában 150 ezer dollárba került. A magas árat a vállalat szerint az indokolja, hogy a WC speciálisan a modernkor városának igényeire lett kialakítva.

Az építmény falának panelszerű kialakítása például a graffitik, de egyéb bűncselekmények tekintetében is előnyösebb

– közölte a Foxnews.

A százmillió dolláros program fennmaradó része természetesen az infrastruktúra és a szolgáltatások erősítésére fogják fordítani, ennek ellenére Kem Sem polgármesterjelölt értetlenül áll az ügy előtt, hogy miért kerül 645 ezer dollárba az adófizetőknek egyetlen nyilvános WC.

(Címlakép:CKNW/Twitter)

wc közbeszerzés Kanada tender mosdó
Kapcsolódó cikkek