Közélet

Április 19-én kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait

Elértük a hárommilliónyi beoltottat, mi haladunk Európában a legjobban – mondta a miniszterelnök.

Április 19-én kinyitjuk az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. Hozzátette, hogy a felső tagozatokat és a középiskolákat május 10-én nyitják meg.

A kormányfő megismételte, ha

itthon a beoltottak száma átlépi a 3,5 milliót, akkor megnyithatják a teraszokat. Hozzátette, a teraszdíjat eltörli a kormány.

A miniszterelnök szintén a közösségi oldalán jelentette be kedden, hogy a beoltottak száma átlépte itthon a hárommillió főt. A kormányfő korábban a Kossuth rádióban közölte:

Ha elérjük a 3,5 millió beoltottat, akkor jöhet a következő lépés – ennek részleteiről pénteken fog beszélni a miniszterelnök.

https://www.facebook.com/orbanviktor/photos/a.10151703698051093/10159177225531093/

Orbán Viktor azt is mondta, hogy

május elejétől egy hét, tíz nap alatt újabb egymillió oltást adnak be, május közepére pedig a beoltottak száma eléri a hatmilliót, harmadik hetére a hétmilliót.

„Június elejére a nyolcmillió felnőtt korú magyar állampolgár közül – aki megkaphatja az oltást – képesek leszünk hétmilliót beoltani” – mondta a kormányfő, majd hozzátette,

a nyitás minden lépése a beoltottak számától függ, de figyelni kell a járványügyi adatokra is.

A szerdai friss adatok szerint 3597 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 731 675-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 285, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 24 265-re emelkedett. A magyar lakosság 30,7 százaléka már kapott vakcinát, a beoltottak száma 3 037 023 fő, közülük 1 290 709-en már a második dózist is megkapták.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

vakcina Orbán Viktor oltás
Kapcsolódó cikkek