Közélet

Az Oscar-gálák sztárséfje éttermet nyit Budapesten

Wolfgang Puck veszi át a Matild Palota teljes gasztronómiai irányítását.

A Wolfgang Puck Fine Dining Group szerdán bejelentette stratégiai partnerségi megállapodását a nyár elején megnyíló budapesti Matild Palotával, amelynek keretében a világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck veszi át a belvárosi palota teljes gasztronómiai irányítását – tájékoztatott a Matild Palota közleményében.

Az osztrák származású Puck már gyermekkorában elkezdett főzni édesanyja oldalán, aki séfként dolgozott Puck szülővárosában. Ösztönzésének köszönhetően

Wolfgang már tizennégy évesen elkezdte kitanulni a szakácsmesterséget.

Fotó: Matild Palota

Fiatal szakácsként Franciaország legnevesebb éttermeiben helyezkedett el, beleértve a párizsi Maxim'st, a monacói Hotel de Paris-t és a Provence-i 3 Michelin-csillagos L'Oustau de Baumanière-t.

24 évesen Wolfgang megfogadta egy barátja tanácsát, és Európát elhagyva az Egyesült Államokba költözött.

Mára Wolfgang Puck neve szinonimája lett a merész, innovatív konyhaművészeti stílusnak, amely Amerika és végül az egész világ fine dining iparágát újradefiniálta. Saját, különleges fogásai, páratlan személyisége és magabiztossága forradalmasította a gasztronómiai iparágat – fogalmazott a közlemény.

https://www.youtube.com/watch?v=0xPwHR8_D2w

A csaknem három évtizede az Oscar-gálák szakácsaként is ismert sztárséf három vállalatot magába foglaló márkát épített fel.

A Wolfgang Puck Fine Dining Group 25 saját tulajdonú, saját hatáskörben és licensz alapján működtetett fine dining étteremből áll, amelyek 6 ország 12 városában vannak jelen. A Wolfgang Puck World Wide portfóliója 79 casual és fast-casual éttermet foglal magába, mindemellett saját márkás fogyasztói termékeket is forgalmaz.

Sok év elteltével Wolfgang most három különleges helyszínnel és gasztrokoncepcióval tér vissza új közép-európai otthonába, a Matild Palotába, ahol a konyhai csapatát a legtehetségesebb magyar séfek erősítik.

Matild Palota Wolfgang Puck séf
Kapcsolódó cikkek