Közélet

Helyesbítést vár a városállam: nincs új szingapúri vírusvariáns

A lépés azután jött, hogy az indiai Delhi főminisztere egy diplomáciai incidens okozott a két ország között, amikor erre alaptalan utalást tett.

Szingapúr arra utasította a Facebookot, a Twittert és a helyi SPH magazint, hogy helyesbítsék azt az álhírt, amely szerint egy új szingapúri variáns jelent meg, amely gyerekekre nézve veszélyesebb és fennáll a kockázata, hogy Indiára is átterjed – adta hírül a CNBC.

A vírusmutáció, amelyet jellemzően az új Covid-19 fertőzötteknél azonosítanak a városállamban, az indiai B.1.617.2 variáns

- mondta a szingapúri egészségügyi miniszter. A lépés azután következett, hogy az indiai Delhi főminisztere egy diplomáciai incidens okozott a két ország között, amikor erre alaptalan utalást tett.

Singapore and India have been solid partners in the fight against Covid-19.

Appreciate Singapore's role as a logistics hub and oxygen supplier. Their gesture of deploying military aircraft to help us speaks of our exceptional relationship. @VivianBala https://t.co/x7jcmoyQ5a

— Dr. S. Jaishankar (@DrSJaishankar) May 19, 2021

Az ügy kapcsán Szingapúr kormánya arra szólította fel a Facebook és a Twitter közösségi média szolgáltatókat, illetve egy helyi magazint, hogy javítsák az online térben keringő álhírt, amely szerint egy szingapúri mutáció jelent volna meg.

Fotó: Shutterstock

Nincsen új szingapúri vírusvariáns, sem pedig bizonyíték arról, hogy bármely mutáció különösen veszélyes lenne a gyerekekre

- mondta a szingapúri egészségügyi miniszter.

A városállamban jelenleg domináns koronavírus-verzió az indiai variáns, amelyet előbb azonosítottak Indiában, mint Szingapúrban – emelte ki a miniszter.

Szingapúr engedélyezte a 12-15 évesek oltását

Szingapúrban a legtöbb fertőzést elsősorban a zsúfolt szállókon élő vendégmunkások körében regisztrálták.

 

álhír miniszter koronavírus variáns Twitter helyesbítés egészségügy mutáció Szingapúr Facebook verzió India
Kapcsolódó cikkek