Közélet

Közel ezerháromszáz új fertőzöttet regisztráltak itthon

Összesen 4872 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 572-en vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 073 149 fő, közülük 2 077 160-an már a második dózis is megkapták.

1219 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, ezzel a járvány kezdete óta összesen 784 111 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

Meghalt 106 beteg, így az elhunytak száma 27 908 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 528 201 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 228 002-re csökkent.

4872 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 572-en vannak lélegeztetőgépen.

A magyar lakosság 42 százaléka már megkapta az oltást szemben az uniós 24 százalékkal.

Fotó: MTI/Árvai Károly/kormany.hu

Miután a beoltottak száma átlépte a négymilliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak foglalni. Már a 16–18 éveseket is lehet regisztrálni vakcinációra. Védelmi intézkedések mellett ma megkezdődtek az érettségi vizsgák.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára szombattól megnyíltak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

járvány koronavírus
Kapcsolódó cikkek