A Dining Guide bemutatta azokat a budapesti éttermeket, amelyek az idei Michelin-csillag legfőbb esélyesei. A Michelin-kalauz magyar vonatkozású kiadványa, a Main Cities of Europe várhatóan ősszel jelenik meg. 

 Essência Restaurant by Tiago & Éva

Tiago Sabarigónak van tapasztalata Michelin-csillagos étterem irányításában, a Costes Downtownban 2019-ig öt éven át ő tartotta a csillagot. Az Essência a járvány alatt nyílt meg, de kihívások ellenére megtalálta közönségét az étterem. 

Fotó: Fotó: Essência Restaurant by Tiago & Éva

Laurel Budapest

A látványkonyhájukról híres laurelesek munkája gyorsan felkeltette a Michelin Guide ítészeinek érdeklődését, és bekerült a  Michelin Plate-minősítésű éttermek közé, amely a Michelin-csillag előszobájának tekinthető. Mede Ádám konyhájának újraértelmezett magyar ételeit különösen népszerűek.

Pasztell Restaurant

Erdei János ételakotásai az idei Dining Guide Étteremkalauzban 92 ponttal második helyezett lett. 

A Pasztell az első olyan étterem Magyarországon, melyet egy külföldi, jelen esetben olasz kétcsillagos séf nyit Budapesten.

- áll honlapjukon.

Rumour by Rácz Jenő

A tehetségkutató gasztroműsorban széles körű hírnevet szerző Rácz Jenő éttermének megnyitását hatalmas várakozás előzte meg. Rácz korábban már nyert Michelin-csillagot, amikor egy shanghaji étterem konyhafőnöke volt. A fine dining azon stílusát képviseli, amely bátran játszik a formákkal, ízekkel és alapanyagokkal. Az étterem a megnyitása óta folyamatos teltházakkal üzemel.

SALT

Tóth Szilárd séf korábban két Michelin-csillagos dán étteremben is tapasztalatot szerzett, és nem hiába ragaszkodott elképzeléséhez: a SALT az elmúlt időszak után is talpon maradt, lelkes csapatuk pedig megérdemelné, hogy nemzetközi elismerésre tegyenek szert.

Textúra

Testvérétterme, a szintén Sas utcai Borkonyha 2014 óta Michelin-csillagos. A Borkonyha sikere hívta életre a Textúra létrejöttét. Az étterem a járvány idején alkalmazkodott a kialakult helyzethez, házhoz szállítást biztosítva vendégei részére. 

Arany Kaviár

Az Arany Kaviár az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő fine dining étterme. A több mint harminc éve működő étterem mindig képes a megújulásra. Komoly szakmai elismerést jelentene a Micheline Guide csillag az étterem számára.