Először lehetett megtekinteni az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsit, amely sok tekintetben új szolgáltatási szintet képvisel a MÁV-START kínálatában, és új korszakot jelent a magyar vasúti közlekedés színvonalában – közölte a MÁV.

 A vasúttársaság a következő három szombaton, Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon roadshow keretében mutatja be az utazóközönségnek a teljes IC+ családot.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Október 11-én a DÁLIA és VÉRCSE kör-IC járatokon áll forgalomba egy új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi. A MÁV-START két hetes bemutató időszakot szervezett, aki október 11-25 között ezekre a járatokra vált másod- vagy első osztályú jegyet, külön felár nélkül próbálhatja ki az új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi szolgáltatásait, akár a bőr ülésekkel berendezett prémium fülkét is. Október 25-től már négy ilyen kocsi közlekedik menetrendszerűen a kör-IC, valamint a Záhony – Nyíregyháza – Budapest és a Sátoraljaújhely – Miskolc – Budapest IC járatokon.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

„A vasút versenyképességének megerősítése érdekében a járművek minőségi cseréjére kétezer milliárd forintot szánunk 2030-ig. Az utasok színvonalas kiszolgálása érdekében az igényeikhez illeszkedő, hatékonyan üzemeltethető, korszerű járműállomány kialakítására törekszünk, amelynek átlagéletkorát 25 év alá tervezzük csökkenteni” – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

Dr. Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár elmondta: „Az IC+ kocsik kormányzati támogatással megvalósuló sorozatgyártása számos gazdaságstratégiai célt szolgál. A beruházás többek között munkahelyeket teremt, gyarapítja a nemzeti vagyont, továbbá hozzájárul a gazdaság újraindításához is” – mondta Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár. Hozzátette, hogy 

a kormány a MÁV-Volán csoporttal karöltve azon dolgozik, hogy az ország vérkeringése tovább erősödjön, a közlekedési infrastruktúra minél magasabb színvonalon szolgálja ki az utasok igényeit.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy: „Vasút Európai Évében 21. századi, európai színvonalú prémiumutazást kínálunk utasainknak, amellyel az 1. osztály feletti, prémium kocsiosztályon találkozhatnak. Járműállományunk folyamatos fejlesztésén dolgozunk, a modern vezérlőkocsi prototípusa is tervezés alatt van már, várhatóan 2024-ben készülhet el az első jármű.”