II. Erzsébet királyné saját vagyonából több millió fontot költ arra, hogy fia a legjobb védelmet kapja meg az ellene felhozott szexuális erőszak ügyében – írja a The Sun.

A 61 éves András yorki herceget korábban Roberts Giuffre azzal vádolta meg, hogy 

háromszor szexuális bántalmazáson esett át, miután közel két évtizeddel ezelőtt Ghislaine Maxwell – Jeffrey Epstein üzletember korábbi élettársa – „szexuális célból kölcsönadta” őt a hercegnek.

Fotó: CHRIS JACKSON / POOL / AFP

A nő idén nyáron New Yorkban már bírósághoz is fordult az ügyével, és polgári keresetlevelet nyújt be a herceg ellen.

A brit bulvár lap szerint a királynő finanszírozza a herceg ügyvédjeit, akik között 

a jogászcsapat vezetője óránként kétezer dollárt kér a munkájáért, vagyis nagyjából hatszázezer forintos órabérért dolgoznak. 

Mivel András herceget az Egyesült Államokban állítanák bíróság elé, így a királynő fiának nem csak Angliában, hanem a tengerentúlon is szüksége van védőügyvédekre. Állítólag a herceg jogi védelmére fordított költségeket a Lancaster hercegségének birtokából származik, amely több mint 23 millió font (több mint 9,5 milliárd forint) bevételt generál.

A királyi udvarból származó információk szerint a védelem milliókba kerülhet majd a királynőnek.

Roberts Giuffre azt is állítja, 15 éves volt, amikor Ghislaine Maxwell arra készítette fel, hogy Epstein masszőze legyen, és elmagyarázta neki, hogyan tegyen a kedvére. Epstein korábbi barátnőjét már letartoztatta a rendőrség, Epsteint pedig 2019 augusztusában felakasztva találták meg a börtöncellájában.