BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

New York minden közalkalmazottól megköveteli az oltást

Többé már nem elég a negatív teszt felmutatása.

A New York-i városvezetés minden közalkalmazottat kötelez a vakcina felvételére, aki eddig még nem tette meg – írja a The Wall Street Journal. Többé már nem elég a negatív teszt felmutatása az egészségi állapot igazolásához.

A rendelet több mint 46 ezer oltatlan dolgozót érint, akiknek legalább október 29-ig meg kell kapniuk az első oltást, különben elveszíthetik az állásukat. Az összes önkormányzati munkavállaló 71 százaléka volt már egy vagy két oltáson, a többiek azonban választás elé kerültek.

Fotó: Shutterstock

Az oltópontokra már a közmunkásokat is bevetették.

A kötelező oltás miatt sokan felmondtak, illetve az új törvény értelmében már el is bocsáthatják őket, ha megtagadják az oltást. Külön kategóriát képeznek, akik egészségügyi vagy vallási okok miatt nem akarják felvenni a vakcinát. A legjobb eset, ami történhet most egy munkavállalóval, az a fizetés nélküli szabadság, de a tartalékok is végesek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.