Egy palesztin fegyveres nyitott tüzet Jeruzsálem óvárosában, egy civil halálát és három ember sebesülését okozva, mielőtt az izraeli rendőrök lelőtték – írja a Reuters.

A támadás az elmúlt négy nap során már a második és az Al-Aksza mecset közelében történt, mely az iszlám harmadik legfontosabb szent helye.

Omer Barlev, Izrael belbiztonsági minisztere szerint a fegyveres kelet-jeruzsálemi Hamasz tag volt, aki géppisztolyt használt a támadás során. A Hamasz elismerte, hogy a támadóként azonosított férfi a szervezet tagja volt.

Fotó: Mostafa Alkharouf / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Pénteken Nagy-Britannia betiltotta a gázai övezetet uraló, az Izraellel történő együttélést visszautasító szervezetet. Ezzel a britek hasonló álláspontra helyezkedtek, mint az Egyesült Államok és az

A rendőrség szerint a támadásban két civil sebesült meg súlyosan, akik közül az egyik a kórházban belehalt a sérüléseibe. Két rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

Jeruzsálem óvárosát és Kelet-Jeruzsálem más részeit Izrael az 1967-es háború során foglalta el és csatolta magához, ám ezt a lépést a nemzetözi közösség jelentős része nem ismeri el. A palesztinok a két államról szóló megoldás esetén szeretnék fővárosuknak Kelet-Jeruzsálemet, ám az izraeli álláspont szerint az egész város oszthatatlan és örök fővárosa a zsidó államnak.