Az útinform.hu tájékoztatása szerint a nyugati országrészben szinte mindenütt havazik, valamint Pest megyében, a Börzsönyben és a Cserhátban is. Somogy, Fejér, Tolna és Baranya megyében jellemzően az eső esik, vagy havas eső hull.

A gyorsforgalmi utak burkolata jellemzően vizes, vagy a kiszórt sótól nedves, de havazással érintett területeken hókásás, latyakos a burkolat. A fő- és mellékutaknál hasonló a helyzet, de ahol intenzíven havazik, a folyamatos hóeltakarítási munkák ellenére, átmenetileg még téliesebb útviszonyokra kell számítani.

A látótávolság a csapadékos területeken lecsökkent, a járművezetőket arra kérik, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek.

A 82-es főúton Veszprém és Győr között forgalomkorlátozás van érvényben: 

a kezdőszelvénytől a 76-os km-ig 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárművek nem közlekedhetnek.

Fotó: Horváth Balázs / Vas Népe

A 65-ös főúton is forgalomkorlátozásra lehet számítani, a Som és Ságvár között, a 73-as és 74-es km közötti emelkedőn több kamion elakadt. 

Szolgainé Soós Gabriella, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője elmondta, hogy a 77-es úton Nemesvámosnál négy kamion, a 73-as úton Csopaknál és a 82-es úton Eplénynél pedig egy-egy teherautó akadt el, míg a Balaton-felvidéken Kővágóörsnél árokba hajtott egy kamion.

A 8-as főúton Városlődnél két személygépkocsi ütközött, Litérnél egy személygépkocsi árokba hajtott, egy kamion pedig elakadt. Veszprém belvárosában az úton keresztbe fordult egy csuklós busz, ennek mentése is munkát adott a tűzoltóknak.