A hatvanhat éves Margaret Buttimer börtönben tölti a karácsonyt, miután hónapos börtönbüntetést kapott sorozatos maszkviselés megszegése miatt – írja az Irish Mirror

Az ír nő megjelent a bandoni kerületi bíróságon, ahol nem ismerte el a bűnösségét. A tárgyaláson elhangzott, hogy november 17-én reggel a nő nem vett fel maszkot, amikor belépett egy étterembe. Az idős nő nem volt hajlandó elhagyni az éttermet annak ellenére sem, hogy erre 15 alkalommal kérték meg. Ehelyett 

a pultnál állt és várta, hogy a kihívott rendőrök megérkezzenek. A hatóságok felszólították Buttimer asszonyt, hogy vegyen fel maszkot, vagy hagyja el a helyiséget, de egyik felszólításnak sem tett eleget. 

A bíróságon elhangzott az is, hogy korábban egy boltban hasonló incidens is történt, amikor nem volt hajlandó maszkot viselni. 

Buttimer tavaly május óta több mint nyolcszor állt bíróság előtt,

egyszer azt mondta egy üzletvezetőnek, hogy „csak Istennek tartozik felelősséggel”, amikor felszólították a maszk viselésére. A bíró szerint a nő körül kialakult helyzet egy „szomorú és zavarbaejtő eset”, és csalódott volt Buttimer asszony „abszurd önzése” miatt. A bíró számos alkalommal megpróbálta megvitatni az asszonnyal a maszkviselési szabályokat, amelyre a nő azt mondta, hogy nem biztos a maszkok hatékonyságában, és bizonytalan abban, hogy a Covid valóban létezik-e.