A legnagyobb, 10 milliós fős tartományban, Lombardiában már 70 ezer gyereket regisztráltak. Toszkánában 25 ezret, valamint ugyanennyit Lazio tartományban is.

Az 5 és 11 év közöttiek első oltási napján Milánóban ezer kisgyerek kapott oltást. A déli Bariban a város oltalmazója, Szent Miklós, vagyis a Mikulás várta az oltásra jelentkező gyerekeket. Az egészségügyi tárca adatai szerint 3,5 millió gyerek jogosult az oltásra.

Egy fiú megkapja a koronavírus elleni védőoltást 2021. december 16-án.

Piero Cruciatti / Anadolu Agency (Photo by Piero Fotó: Anadolu Agency via AFP

Franco Locatelli, a Közegészségügyi Intézet (ISS) vezetője bejelentette, hogy újabb szigorítás bevezetését fontolgatják, miszerint bizonyos tömeges eseményeken az oltottak is csakis akkor vehetnének részt, ha negatív teszteredményt mutatnak fel.

A 12 év feletti olaszok több mint 85 százaléka vett fel két adag oltást, emlékeztető oltást pedig több mint 13 millióan kaptak már.

A többi európai országhoz képest Olaszországban a negyedik hullám még csak most ível felfelé: az utóbbi egy nap alatt több mint 26 ezer beteget azonosítottak a szerdai kevesebb mint 21 ezer után. Utoljára ilyen sok esetet március 12-én regisztráltak.