Folytatódik a brit miniszterelnöki hivatalt érintő botrányok sora. A 2020. tavaszán tartott hivatali partikról készült fotók megjelenése után újabb illegális parti miatt főhet Boris Johnson feje. A brit Telegraph lap szerint a Fülöp herceg temetése előtti éjszakán, 2021. április 16-án két partit is megrendeztek a brit miniszterelnöki hivatalban, a Downing Street 10.-ben – írta az Index

Boris Johnson miniszterelnök egyik partin sem volt jelen, ettől függetlenül a történtek ismét kellemetlen fényt vetnek hivatalára. Ráadásul mindez azért is érinti kínosan a brit miniszterelnökséget, mert a herceg halála után egészen a temetésig tartó nemzeti gyászidőszakot hirdettek az Egyesült Királyságban.

Fotó: ADRIAN DENNIS / AFP

A sajtóhírekre reagálva, a miniszterelnök szóvivője elnézést kért az összejövetelek megrendezése miatt. 

Hangsúlyozta, hogy a miniszterelnöki hivatal hivatalos levélben kért bocsánatot a királynőtől.

A Munkáspárt vezetője, Sir Keir Starmer azonban élesen kritizálta a kormányt, úgy véli, a miniszterelnöknek nem csak bocsánatot kellett volna kérnie királyi palotától, hanem le kellene mondania. Álláspontja szerint Boris Johnson az ehhez hasonló összejövetelekkel megfosztja méltóságától a miniszterelnöki hivatalt.