A Facebook anyavállalata, a Meta a harmadik oltás felvételéhez köti az alkalmazottak munkahelyre történő visszatérését. A cég már korábban bejelentette, hogy a koronavírus elleni védőoltás beadatásához köti az irodai munkavégzést, március 28-tól azonban már az emlékeztető oltás felvételéről is igazolást kérnek – írja a The Verge.

Az omikron variáns gyors terjedése a cég újranyitási szándékait is felülírta: a Meta március 28-ra halasztotta amerikai irodáinak újranyitását, amit eredetileg januárra terveztek.

Nem minden Meta alkalmazottnak kell azonban rögtön visszatérnie az irodába. A dolgozók akár három-öt hónappal is elhalaszthatják a visszatérést, emellett a vállalat azt is lehetővé teszi munkatársai számára, hogy teljes munkaidőben home office-ban dolgozhassanak. Az alkalmazottaknak március 14-ig kell eldönteniük, hogy a munkáltató javaslatát elfogadják.

Fotó: JAKUB PORZYCKI / AFP

Ugrásszerűen megnőtt a koronavírusos esetek száma Amerikában

A változtatásokat egyidőben jelentették be azzal, hogy az Egyesült Államokban megugrott a a koronavírus-fertőzöttek száma. A növekvő esetszámok miatt számos techvállalat visszavonta a Consumer Electronics Show-n (CES) való részvételét, és maga a rendezvény is egy nappal korábban véget ért.

A múlt héten a Grammy-díjátadó és a Sundance Filmfesztivál is változtatásokat jelentett be: az előbbi rendezvényt részben az omikron variánssal kapcsolatos aggodalmak miatt halasztották el, míg a Sundance Filmfesztivált nézőközönség nélkül, online közvetítik majd január 30-án.