Csalás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki külföldi autók behozatalával ígért kiváló befektetési lehetőségeket ismerőseinek, de végül több mint 62 millió forint kárt okozott nekik 

– közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. 

Fotó: Shutterstock (illusztráció) 

A nagykőrösi férfi 2018 júliusa és 2021 januárja között Kecskeméten, Nagykőrösön, Szolnokon és a környező településeken felkereste az ismerőseit. Kedvező befektetési lehetőséget ajánlott nekik, ami abban állt, hogy külföldön jó áron gépjárművet fog vásárolni és behozatja Magyarországra. Itthon a forgalomba helyezés után magasabb áron adja majd el az autókat, a nyereséget pedig a kölcsönkapott összegek visszaadásán kívül meg is osztja az ismerősökkel. 

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott ehhez különböző összegeket kért rövid időre a sértettektől. 

A legkisebb kölcsön félmillió, a legmagasabb pedig 12 millió forint volt. Valójában azonban szó sem volt befektetésekről: a vádlott el volt adósodva, és a pénzt tartozásai kifizetésére fordította. 

A csaló eleve tudta, hogy nem fogja visszafizetni a kapott pénzt; ezzel a módszerrel húsz sértettet károsított meg. 

A letartóztatásban lévő férfit húszrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják. Az ügyész a vádlottra végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta – áll a közleményben.