Közélet

Online oktatással kezdi a félévet az ELTE

Tekintettel a járvány ötödik hullámára, az Eötvös Loránd Tudományegyetem legkevesebb 3 hétre online oktatást vezet be a tavaszi félév kezdetén, olvasható az intézmény honlapján. A hallgatói hiányzásokra az általános szabályok vonatkoznak, a kollégiumok továbbra is a szokásos rendben működnek. 

Online oktatással indul a 2021/22-es tanév tavaszi féléve az Eötvös Loránd Tudományegyetemen.

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testülete folyamatosan figyelemmel kíséri a pandémia terjedéséről szóló információkat, és azokra figyelemmel dönt majd az oktatásszervezési mód megváltoztatásáról.

A honlapon azt írják, hogy az egyetem munkatársai körében az átoltottság szinte teljes körű, és a hallgatók körében is kifejezetten magas, ezért azt remélik, hogy a koronavírus-járvány ötödik hullámának a tavaszi félév második részére már nem lesz meghatározó befolyása. 

Az ELTE legkorábban 3 hét elteltével térhet át jelenléti oktatásra. Az áttérés időpontjáról külön tájékoztatót adnak majd ki, egy hét felkészülési időt biztosítva az érintetteknek.

Mint írják, a hallgatói hiányzásokra az általános szabályok vonatkoznak, a kollégiumok a szokásos rendben működnek az elkövetkező időszakban is, a szakmai gyakorlatok pedig végezhetők személyes jelenléttel, amennyiben a gyakorlóhely így rendelkezik.

 

ELTE online oktatás online
Kapcsolódó cikkek