A nyári olimpián bekeményítettek a tornászlányok, és közölték, nem hordják többé a hagyományos dresszt, mert azt szeretnék, ha a testük helyett a teljesítményükre koncentrálnának. A bázeli tornász-Európa-bajnokságon, majd Tokióban láthattuk először, hogy a német tornász bajnoknők a teljes alakot takaró mezben jelentek meg a versenyeken. A mozgalmat a 21 éves Sarah Voss indította el. Az új trend, amely a több ruha viselését támogatja, más sportágakban is terjed, de ez nem mindenkinek tetszett, a norvég kézilabdás lányokat például megbüntették, amiért a szabványnál hosszabb sortot viseltek a mérkőzéseken. Még Pink is kiállt mellettük, aki vállalta, hogy kifizeti a bírságot.

A pekingi téli olimpián az öltözetre vonatkozó szabályok lazítása ellenére inkább a hagyományos formaruhájukban lehetett látni a műkorcsolyázó versenyzőket

– írja az AP hírügynökség.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

A svéd Josefina Taljegård az egyetlen nadrágot viselő sportolóként kiemelkedett a harmincfős mezőnyből. A sportolónők igyekeztek kihasználni a szoknya mint a koreográfia kiegészítő elemében rejlő lehetőségeket. A jégtáncosoknál valamivel jobb volt az arány, a versenyzők negyede viselt a teljes testet fedő mezt.