Világválogatott labdarúgóval erősítette meg csapatát Gattyán György. A hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott magyar futballista, edző, 

Détári Lajos a Megoldás Mozgalom jelöltje lesz az idei parlamenti választásokon

 – írta meg a Blikk

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Nagyon örülünk neki, hogy Lajos nézetei egyeznek a miénkkel és csatlakozott hozzánk 

– nyilatkozta Borsányi Gábor, a Megoldás Mozgalom sportért és szabadidőért felelős alelnöke. Az 58 éves exhonvédos Kőbánya-Kispest választókörzetben méretteti meg magát április 3-án.

Korábban a VG írta meg elsőként, hogy Gattyán György, a Docler Holding milliárdos alapítója megkezdte a képviselőjelöltjeinek a toborzását. Januárban megírtuk, hogy Gattyán Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot, és a vállalkozáshoz összesen 106 magyar képviselőt keres. A milliárdos később a Friderikusz podcast című műsorban arról beszélt, a kezdeményezése lényege, hogy digitalizálja Magyarországot, és ehhez társakat keres. A beszélgetésben az is elhangzott, hogy akár mozgalommá, és ha kell, párttá szervezné a kezdeményezését 2022-re, de hangsúlyozta, 

nem az a fontos, hogy megmérettesse az elképzelését a választáson. 

A Megoldás Mozgalom nevű formációt karácsonykor jegyezték be, a szerveződés elnöke Gattyán György, alelnökei pedig a Teqball két alapítója: Huszár Viktor és Borsányi Gábor, valamint Bajusz Krisztina ügyvéd. 

Az internetes vállalkozásaiból, erotikus és jövendőmondó online szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán 2020-ban hatodik volt a Forbes leggazdagabb magyarok listája szerint. Egy másik, a Szakonyi Péter által is készített listán Gattyán – 305 milliárd forintra becsült vagyonnal – a harmadik leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött.