A Google bejelentette, hogy március 22-től a Google Chat lesz az alapértelmezett csevegőalkalmazás, írja a The Verge. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a Chatre lesznek átirányítva, amikor a Hangouts-ot próbálják megnyitni a Gmailben a weben, vagy megpróbálják használni a régi Hangouts mobilalkalmazásokat.

Fotó: Shutterstock

A Google Workspace felhasználóknak a klasszikus Hangouts üzenetküldő szolgáltatás a jövő hónapban a Google Chatre való átállás részeként eltűnik. Ez a váltás abba a folyamatba illeszkedik, amelyik 2020 júniusában indult el, a Google üzenetküldő szolgáltatása fejlesztési stratégiájának részeként.

A Google szerint a Hangouts beszélgetési előzmények átkerülnek a Chatbe, kivéve „néhány speciális esetet”, erről azonban nem adtak részletesebb felvilágosítást.

Bár az átállásból nem lehet kimaradni, a Google hozzáteszi, hogy a hangouts.google.com domain továbbra is működni fog. 

Ez a változás egyelőre csak a Workspace felhasználóit, valamint a régi G Suite Basic és Business ügyfeleket érinti. Más szóval azokat, akik egy vállalkozás vagy szervezet részeként használják a Google szolgáltatásait. A 9to5Google azonban megjegyzi, hogy a Google korábban közölte, a Workspace után az ingyenes Google-fiókok felhasználóit is érinteni fogja az átállás.

Szintén a techcéghez kötődő hír, hogy már elérhető az új szurokfekete sötét módja, amelyet február elején jelentettek be.