A diplomáciai megoldásba vetett utolsó utáni reményünket sem szabad feladnunk – közölte az ukrán válság kapcsán a külgazdasági és külügyminiszter kedd reggel a Facebookon.

Szijjártó Péter azt írta, a hétfő esti fejlemények nyomán most felgyorsult Brüsszelben a szankciós intézkedések előkészítése és folyamatos az egyeztetés a lehetséges lépésekről.

Magyarország ebben a kérdésben soha sem törte meg az uniós egységet. Mindezzel párhuzamosan a diplomáciai megoldásba vetett utolsó utáni reményünket sem szabad feladnunk

– fogalmazott a miniszter.

A kormányfő korábban arról tájékoztatott közösségi oldalán, hogy telefonon egyeztetett az Európai Tanács elnökével a kelet-ukrajnai helyzetről. Oroszország egyoldalúan elismerte a Donyecki és Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, és békefenntartó csapatokat vezényelt a szakadár területekre.

Összeült a nemzetbiztonsági kabinet

A magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével rendkívüli ülést tart a Karmelita kolostorban az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából – tájékoztatta az MTI-t a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. 

A magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével rendkívüli ülést tart a Karmelita kolostorban az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából.

Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Havasi Bertalan elmondta: az ülésen Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter vesz részt. További tájékoztatást a sajtófőnök későbbre ígért.