Mikhail Watford ukrán származású oligarchát holtan találtak angliai otthonában – írja a The Guardian. A rendőrök nem derítettek fényt arra, mi okozta a 66 éves Mikhail Watford halálát, aki a Szovjetunió bukása után az olaj- és gáziparban tett szert jelentős vagyonra. Az üzletember halálának éppen híre akkor érkezett, amikor Oroszország ukrajnai inváziója után a figyelem olyan brit oligarchákra összpontosult, akikről úgy vélik, hogy Vlagyimir Putyin belső köréhez tartoznak.

Nincs azonban arra utaló jel, hogy Watford a Putyinhoz való közel állása miatt vagy egy orosz akció miatt lett volna a gazdasági szankciók célpontja. A surrey-i rendőrség közölte, hogy a holttestet hétfőn találták meg egy Virginia Water közelében lévő címen, Londontól nyugatra.

Mentőt hívtak, de a hatvanas éveiben járó férfit sajnos a helyszínen halottnak nyilvánították. A haláleset körülményeinek kivizsgálása folyamatban van, de egyelőre nem feltételezhető, hogy gyanús körülmények állnának a háttérben

– mondta egy szóvivő.

Watford 1955-ben, az ország szovjet korszakában, Ukrajnában született Mihail Tolsztosheja néven. Általában Misha néven ismerték, és a Sunday Times szerint az Egyesült Királyságba költözése után angolosította a vezetéknevét. Kezdetben Londonban telepedett le, ahol észt feleségével, Jane-nel élt, majd Surreybe költözött.