Kérjük Magyarország állampolgárait, hogy használják a Prykhystok (Menedék) weboldalt, ha lakhatási lehetőséggel szeretnének segíteni a háború elől elmenekülni kényszerült nőknek és gyerekeknek!

– írta a VG-nek küldött felhívásában Ukrajna magyarországi nagykövetsége. A honlap használata nagy segítség azoknak, akik az ukrajnai háború miatt érkeztek Magyarországra, és szálláshelyet keresnek.

Fotó: Nemes Róbert / Heves Megyei Hírlap
A segíteni szándékozók felajánlását és jelentkezését a hivatalos weboldalon: prykhystok.in.ua várják.

Ezen az oldalon információk tehetők közzé azokról a településekről, szabad helyekről és elérhetőségekről, amelyeken ingyenes lakhatásról tájékoztatnak, illetve lakhatást kínálnak az Ukrajnából érkező menekülteknek. Ez a kényelmes és bevált szolgáltatás segít összehangolni a segítséget kérők és segítséget nyújtani tudók erőfeszítéseit.

A magyar emberek nyitott szívvel segítenek az ukrán menekülteknek, otthonukban fogadják őket, üres lakásokat, szobákat ajánlanak fel számukra

– írja a nagykövetség. Hangsúlyozza, hogy sokkal könnyebb lenne mindenki számára, ha egy helyen, a fenti weboldalon el lehetne érni az összes szálláslehetőséget.