Vasárnap jelent meg a Fortnite új évada, a videojátékot forgalmazó Epic Games pedig bejelentette, hogy az első két hétben a játékból származó teljes bevételt Ukrajna humanitárius megsegítésére fordítja. Egy nappal a felajánlás után már 36 millió dollár gyűlt össze – írja a The Verge.

Az Epic Games közölte, hogy a pénzt különböző civilszervezeteknek és kezdeményezéseknek ajánlják fel, mint például az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, az ENSZ Gyermekalap, vagy a Világélelmezési Program.

A vállalat hozzátette, hogy az Xbox ugyanerre az időszakra vonatkozó nettó bevételét is felajánlja az ukrajnai háború miatt nehéz helyzetbe kerültek számára.

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Fortnite az egyik legjövedelmezőbb játéknak számít, főként az első időszak, amikor a játékosok csinos összegeket költenek el annak érdekében, hogy exkluzív tartalmakhoz jussanak.

Más játékforgalmazó cégek is gyűjtésbe fogtak Ukrajna számára. A közel ezer játékot magába foglaló Itch.io-n keresztül több mint 6 millió dollár gyűlt össze, míg a Humble Bundle több mint 12 millió dollárnál tart.