Közélet

Már a németek is tiltanák az orosz gázt

A bucsai mészárlás hatására már Németország is egyre tovább menne Oroszország szankcionálásában. Chirstine Lambrecht hadügyminiszter vasárnap arról beszélt, hogy ilyen súlyos bűnök nem maradhatnak válasz nélkül – írja a Reuters.

Fotó: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Az orosz gázra kivetett embargó ötletét Berlin mindeddig nem támogatta, ám a közszolgálati ARD-nek nyilatkozó politikus szerint az minisztereinek beszélniük kell erről is. Az európai gázfogyasztás 40 százaléka érkezik Oroszországból.

Keményebb szankciókat követelt az ország külügyminisztere, Annalena Baerbock is a Twitteren, ám az energia kérdését nem említette, beszélt viszont arról, hogy még inkább támogatni fogják az ukránokat abban, hogy megvédjék magukat.

Miután Kijev térségét ismét az ukrán csapatok uralják, a közeli Bucsa városában több száz legyilkolt civilt találtak az ukrán hadsereg katonái. Oroszország tagadja a vádakat és provokációról beszél.

 

Annalena Baerbock orosz-ukrán háború szankciók Oroszország ellen Európai Unió Christine Lambrecht szankciók Kijev ostroma
Kapcsolódó cikkek