A második legnagyobb orosz gáztermelő, a Novatek egykori főkönyvelőjét, aki a cég igazgatótanácsának is tagja volt több évig és családját holtan találták Spanyolországban. Az egyébként Franciaországban élő Szergej Protoszenja feleségével és lányával húsvétra utazott a Barcelona közelében található Lloret de Marba – írja a Radio Free Europe.

Az 55 éves milliomost felakasztva találták a kertben, közelében kést és baltát is felleltek a spanyol nyomozók, míg feleségére és lányára a bérelt villában bukkantak, szúrt és vágott sebekkel április 19-én.

Fotó: Sergei Protosenya, Facebook

A rendőrség két forgatókönyvet vizsgál, ezek egyike szerint a becslések szerint mintegy 400 millió eurós vagyonnal rendelkező üzletember mészárolta le a családját, majd öngyilkos lett, míg a másik lehetséges megoldás az lehet, hogy az egész családot meggyilkoló támadók igyekeztek a nyomokat a helyszín átrendezésével eltüntetni.

Ugyanakkor az is kérdéseket vet fel, hogy mindez kísértetiesen hasonlít az egy nappal korábban Moszkvában történt esetre. Az orosz fővárosban a Gazprombank egykori alelnökét, Vladiszlav Avaevet, feleségét és lányát találták holtan. Az orosz hatóságok szerint ebben az esetben Avaev lelőtte feleségét és lányát majd öngyilkos lett. Minderről a Pravda számolt be.