A pünkösdi hosszú hétvégén a május 29-ig leadott foglalások alapján Barcelonába, Párizsba és Palma de Mallorcára repül a legtöbb magyar. A Kiwi.com-on keresztül foglalt repülőjegyek átlagára 97 euró volt. A legtöbben ilyenkor a miniszabi mellett teszik le a voksukat: az utazók közel háromnegyede (73 százalék) 1-3 napot tölt a választott desztinációján, 14 százalékuk 4-6 napot, 12 százalékuk pedig 1-2 hetet, az ennél többet időre utazók száma elenyésző. 

Fotó: DAVIDE BONALDO

Az év első öt hónapjában közel háromszor annyi repülőjegyet foglaltak a nyári időszakra a magyarok, mint 2019-ben - írták. 

Ez a tendencia pedig valószínűleg fokozódni fog, hiszen egyre többen adnak le foglalást akár pár nappal az utazás előtt is. Magyarországra utazók között pedig több mint kétszer annyian foglaltak repülőjegyet, mint 2019-ben, az eddigi adatok szerint a turisták többsége az Egyesült Királyságból, Izraelből és Franciaországból érkezik, hogy megnézzék Budapest nevezetességeit. 

A vezető cseh utazási technológia vállalat adatai szerint nyáron a városok közül London, országokat tekintve Olaszország lehet a legnépszerűbb úti cél repülővel a magyarok körében. Míg a korábbi években Spanyolország volt az abszolút kedvenc, addig idén Olaszországba repül a legtöbb magyar nyáron a május 29-ig leadott foglalások alapján. A városok között London vezeti az összesített listát. Az erre az időszakra foglalt repülőjegyek átlagára 102 euró volt, 21,5 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben.

TOP 5 legtöbbet foglalt ország a nyári időszakra:

1. Olaszország,

2. Spanyolország,

3. Görögország,

4. Egyesült Királyság,

5. Franciaország

TOP 5 legtöbbet foglalt város a nyári időszakra:

1. London, 

2. Párizs, 

3. Barcelona, 

4. Milánó, 

5. Róma.

TOP 5 legtöbbet keresett város a nyári időszakra:

1. Barcelona, 

2. Párizs., 

3. London, 

4. Milánó.

5. Palma de Mallorca

A valós foglalások és keresések, vagyis a vágyak eltérnek egymástól. 

BARCELONA, SPAIN - MAY 23: Uncontrolled tourism returns to the country that is cautiously starting to ease travel restrictions put in place to stop the spread of Covid-19 after months of lockdowns in Barcelona, Spain on May 23, 2022. GIAN MARCO BENEDETTO / Anadolu Agency (Photo by GIAN MARCO BENEDETTO / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: GIAN MARCO BENEDETTO / Anadolu Agency via AFP

Míg a foglalási listát London vezeti, addig a keresési listában a 3. helyet foglalja el. 

Ha a vágyakat nézzük, akkor Barcelona volt az első helyezett a május 29-ig terjedő időszakot tekintve a nyarat illetően, a spanyol város a foglalási listában a 3. helyet foglalja el. 

Sokan kíváncsiak Budapestre

A Kiwi.com-on keresztül leadott repülőjegyfoglalások szerint május 29-ig több, mint kétszer annyian érkeznek hazánkba repülővel a nyári hónapokban, mint 2019-ben. Az érkező utasok átlagosan 120 euróért vettek repülőjegyet, a legtöbb turista idén az Egyesült-Királyságból, Izraelből és Franciaországból érkezhet hozzánk, de a top20-as listán szerepelnek koreaiak, portugálok és amerikaiak is.