Nem miatt válik a Google társalapítója, Sergey Brin. Vasárnap este futott körbe a The Wall Street Journal (WSJ) cikke, amely szerint a Google-vezér és felesége házassága amiatt futott zátonyra, hogy a világ leggazdagabb embere összeszűrte a levet a hölggyel. 

Fotó: AFP

A lap megjegyzi: Musk jelenlegi vagyonát 240 milliárd, Brinét pedig 95 milliárd dollárra becsülik. Az amerikai lap az információit Brin feleségének, Nicole Shanahannak a környezetére alapozza: ezek szerint decemberben történt az affér, amikor Shanahan és Brin még együtt élt, de már romokban volt a kapcsolatuk. 

Válik a Google társalapítója, Sergey Brin

A világ hetedik leggazdagabb emberének második házassága is zátonyra futott.

Brin egyébként december 15-én adta be a válókeresetet, a hír maga azonban csak júniusban látott napvilágot. A WSJ megjegyzi, ők keresték Brin, Shanahan és Musk jogi képviselőit is, hogy kommentálják a cikket, ám erre a megjelenésig nem került sor. Ugyanakkor pár órával a cikk élesítése után Elon Musk személyesen cáfolta az abban leírtakat. 

Musk a Twitter-oldalán azt írta: az egész egy baromság, Sergey Brinnel kifejezetten jó barátok, és előző este is együtt buliztak. Bejegyzése szerint három év alatt mindössze kétszer találkozott Nicole-lal, mindkét esetben sokan voltak körülöttük, és semmi romantikus nem volt a találkozókban. 

Musk afférjairól nem ez az első cikk, ám az üzletember ezeket mindig igyekszik cáfolni. Egy másik bejegyzésében egyébként megjegyezte: amióta néhány hónapja nyíltan kiállt a Republikánus Párt mellett, azóta próbálják ellehetetleníteni, mindenfélét írnak róla a sajtóban, üzleteiről és magánéletéről is. 

(FILE) Google Co-Founder Sergey Brin Files For Divorce From Nicole Shanahan
Fotó: NurPhoto via AFP