Vallomást tehet szerdán a New York-i ügyészség nyomozása során Donal Trump volt amerikai elnök – írja a The Wall Street Journal. Az esetleges vallomás az ügyben lesz, melynek keretében Trump a vagyonát igyekezett a valósnál nagyobbnak feltüntetni, hogy cserébe kedvezőbb hitelkondíciókhoz jusson. A volt elnök mellett több családtagját is meghallgatná Letitia James, New York állam főügyésze, ám eddig a család nem állt kötélnek.

A video of former US President Donald Trump recording an address to the nation on January 7, 2021, is displayed on a screen during a hearing by the House Select Committee to investigate the January 6th attack on the US Capitol in the Cannon House Office Building in Washington, DC, on July 21, 2022. - The select House committee conducting the investigation of the Capitol riot is holding its eighth and final hearing, providing a detailed examination of former president Donald Trump's actions on January 6th. More than 850 people have been arrested in connection with the 2021 attack on Congress, which came after Trump delivered a fiery speech to his supporters near the White House falsely claiming that the election was "stolen." (Photo by Al Drago / POOL / AFP)
Fotó: Al Drag / Pool via AFP

Az üzletembert a bíróság együttműködésre kötelezte, majd napi 10 ezer dolláros büntetést is kiszabott az együttműködés elmulasztása miatt, és mindeddig úgy tűnt, Trump nem fog megszólalni az eljárásban. A Truth Socialon azonban a volt elnök keddi bejegyzésében arról ír, hogy találkozik Jamesszel a következő napon. Az ellene folyó eljárást Trump ismét boszorkányüldözésnek minősítette.

A politikus cége, a Trump Organization ellen folyó hivatalos eljárás kapcsán Trump meg is jegyezte, hogy 

a nagyszerű cégét és őt is támadják minden oldalról. Szerinte ez a banánköztársaságokat idézi.

Az esetleges vallomásra azután kerülhet sor, hogy hétfőn a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) házkutatást tartott Trump floridai birtokán.