Tizennégymillió forint társasházi eltulajdonítása miatt vádat emeltek egy nagyatádi közös képviselő ellen – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség szerdán.

A negyvenes éveiben járó férfi 2012 óta látta el az 56 lakásból álló társasház közös képviseletét, rendelkezési joga volt az ingatlan bankszámlái felett, tevékenységéért tiszteletdíjat és könyvelési juttatást is kapott – írták.

A vádlott 2015-től havi rendszerességgel a társasház bankszámlájáról nemcsak az őt megillető pénzt, hanem egyéb összegeket is a saját számlájára utalt át.

A férfi a ház megtakarítási számláján lévő 3,4 millió forintot is a saját céljaira fordította, és a bűncselekmény leplezése érdekében hamis vállalkozói szerződést készített a ház belső felújítására szánt forrás felhasználásáról.

sikkasztás, illusztrációs
Fotó: Shutterstock

A közös képviselő mindezen túl nem tett eleget a társasházra vonatkozó beszámolókészítési és a könyvvezetési kötelezettségének, meghiúsítva a társasház vagyoni helyzetének áttekintését. A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a férfi ellen, azt indítványozva a bíróságnak, hogy ítéljék őt börtönbüntetésre és tiltsák el a közös képviselői foglalkozástól.