Rév Marcell operatőr megkapta az Emmy-díjat az Eufória című HBO-sorozat egy epizódjának operatőri munkájáért. 

A kreatív Emmy-díjak átadását a hétvégén rendezték meg a Los Angeles-i Microsoft Színházban.

Rév Marcell operatőr Enyedi Ildikó rendező-forgatókönyvíró új filmjének, A feleségem története című alkotásnak a budapesti Vasúttörténeti Parkban tartott sajtótájékoztatóján 2019. június 11-én. A film, amely Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készül, forgatásának feléhez érkeztek az alkotók.
MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Rév Marcellt már tavaly is jelölték Emmy-díjra az Eufória egyik részéért. Idén a széria második évadából a The Theater And Its Double című epizód fényképezéséért el is nyerte az amerikai Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (ATAS) díját az egykamerás, egyórás sorozat operatőri kategóriában.

2022 Creative Arts Emmys - Arrivals
Fotó: Amy Sussman

A szombaton és vasárnap megtartott kreatív Emmy-díjátadó gálán a Netflix Stranger Things, az HBO Max Eufória, a Disney+ A Fehér Lótusz, a CBS The Beatles: Get Back és a Paramount+ Adele: One Night Only című produkciója vitte el a legtöbb díjat, egyenként ötöt.

Adózás és háború: mi lesz veled, filmipar? – VG Podcast

A koronavírus-járvány hónapjai alatt a magyar filmgyártás példaértékű erőfeszítések árán folyamatosan működni tudott. Most itt a következő nehézség, hiszen az iparágban sokan katás adózóként dolgoztak, illetve a szomszédunkban dúló háború távol tarthatja az amerikai filmeseket. A Nemzeti Filmintézet gyártási igazgatójával, Pesti Ákossal beszélgettünk.

A Netflix Nyerd meg az életed című sorozata és az Arcane című animációs tévésorozat négy-négy díjat gyűjtött össze.

A szombati díjátadón Barack Obama is Emmy-díjas lett. 

A korábbi amerikai elnök az Our Great National Parks című természetfilm-sorozat narrátorként nyerte el a rangos elismerést. A világ nagy nemzeti parkjait bemutató, öt epizódból álló műsort Barack és Michelle Obama produkciós cége, a Higher Ground készítette.

Barack Obama a második amerikai elnök, aki Emmy-díjat kapott. Dwight D. Eisenhower 1956-ban vehetett át az Emmy-különdíjat.

A kreatív Emmy-díjátadón a néhai Chadwick Boseman alakítását posztumusz Emmy-díjjal ismerték el. A Fekete Párduc 2020-ban elhunyt színészét a Mi lenne, ha…?, a Disney+ és a Marvel stúdió produkciójában készült animációs sorozat egyik karakterének hangjáért tüntették ki.

A 74. Emmy-díjátadó gálát, amelyen a legjobb tévésorozatok díjait adják át, szeptember 12-én rendezik meg Los Angelesben.

Visszatértek a magyarok a mozikba – VG Podcast

Ismét sorra érkeznek a nagy hollywoodi blockbusterek a mozikba, így a magyar nézők is sorban állnak a jegypénztáraknál. 2021-ben a magyar mozik majdnem 5,5 millió látogatót fogadtak, ami nagyjából fele a 2019-es, utolsó járvány előtti év vendégszámnak. Az ország legnagyobb multiplex mozihálózatában az idei első fél évben már több film is nagyon jó nézőszámokat produkált, így a tavalyi eredmény szinte biztosan hozható lesz. Az év végi Avatar 2. pedig még meglepetést is okozhat.