A koronavírus elleni oltás nem, a negatív teszt viszont kötelező a résztvevőknek és a beutazó szurkolóknak is a katari labdarúgó-világbajnokságon. A rendező ország csütörtökön közölte: a csapatokra és a drukkerekre sem vár kötelező karantén az érkezés után. Azt ugyanakkor hozzátették, hogy a résztvevőknek elutazáskor a reptéren 48 óránál nem régebbi negatív PCR-, vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigén tesztet kell bemutatniuk. 

Dánia keményen beleáll Katarba az emberijog-sértések miatt

Mintázat és szponzori logók sem lesznek a dán válogatott mezén, illetve a címert is alig észrevehetővé halványítják.

Az egészségügyi hatóság kiemelte, ezt követően csak tünetek esetén, vagy akkor fogják tesztelni a látogatókat, ha kontaktusba kerültek bizonyítottan fertőzött személlyel.

Ha valakinek pozitív lesz az eredménye, a hotelben vagy odahaza kell maradnia öt napig, majd a következő öt napban csak arcot és szájat eltakaró maszkban mehet ki az utcára.

A szervezők ugyanakkor fenntartották annak a lehetőségét, hogy ha kell, „buborékba” különítsék el a résztvevőket. A november 20-án kezdődő viadalra a várakozások szerint egymilliónál is többen látogatnak majd el az Emirátusokba.