Közélet

Fegyvert akart ragadni Oroszország ellen Sean Penn

Az Oscar-díjas színész a háború első napjaiban még Ukrajnában volt, de azóta is arra gondol, hogy kis híján ő is fegyvert ragadott.

Megdöbbentő interjút adott Sean Penn, Oscar-díjas filmes a Hollywood Authenticnek. A világsztár színész és rendező hónapokon keresztül járt Ukrajnába, egészen a háború első napjaiban is ott tartózkodott és felvételeket készített az ukrán elnök és a hadsereg mindennapjairól egy készülő dokumentumfilmhez. 

Végül március elején tette közzé közösségi oldalán, hogy stábjával együtt gyalogosan, de biztonságban megérkeztek Lengyelországba. 

Sean Penn is elmenekült Ukrajnából

A világhírű filmes a háború sújtotta országban forgatott az elmúlt napokban.

Penn most egy interjúban őszintén vallott az ott megtapasztalt érzéseiről. 

„Az egyetlen ok, amiért maradtam volna még Ukrajnában, az az, hogy én is fogok egy puskát. Valószínűleg mindenféle védőfelszerelés nélkül álltam volna ki a frontra, mert biztosan odaadtam volna a golyóálló mellényemet egy civilnek, vagy egy nálam jóval tapasztaltabb katonának. Egy nőnek, vagy egy fiatalabbnak, aki tovább harcolhatna...”– mondta Penn, majd folytatta. 

Fotó: AFP

„Elképesztő időket élünk, és tudod mi a legelképesztőbb? Ott voltam a minap egy brentwoodi benzinkúton és csak arra tudtam gondolni, hogy basszus, fegyvert akarok ragadni Oroszország ellen. Hát milyen elcseszett dolog már ez?” – mondta Penn az interjúban, amelyben kiemelte: kifejezetten háborúellenesnek tartja magát. Elmondása szerint az is átfutott az agyán, hogy háborús helyzetben mit tenne, tudna-e tiszta fejjel gondolkozni. 

 

sean penn háború Ukrajna Oroszország
Kapcsolódó cikkek