Alec Baldwin és a Rust című western producerei megegyeztek a film tavaly októberben elhunyt operatőrének, Halyna Hutchinsnak a családjával. Az operatőrt egy kellékfegyverrel Baldwin lőtte le véletlenül a filmforgatáson – írja a BBC

Celebrity Sightings In Manchester- October 30, 2021
Fotó: Mega / GC Images

A hozzátartozók és a producerek megegyeztek abban, hogy a Rust forgatása januárban folytatódik, az operatőr özvegye, Matthew Hutchins pedig a film executive producere lesz. 

A közös nyilatkozatban az özvegy kijelentette, hogy az összes eredeti főszereplő részt vesz a forgatás folytatásában, ami szerinte egy módja annak, hogy tisztelegjenek néhai felesége utolsó munkája előtt. „Nem érdekel, hogy vádaskodásban vagy hibáztatásban vegyek részt” – jelentett ki a férfi 

Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Halyna halála szörnyű baleset volt

– tette hozzá. 

Korábban a VG is megírta, hogy 2021 októberében Baldwin az amerikai Új-Mexikó államban forgatott westernfilmben – amelynek főszereplője és producere is volt – véletlenül agyonlőtte Halyna Hutchins operatőrt. A hatóság később megerősítette, hogy a nagy kaliberű revolvert, amellyel Baldwin lelőtte az operatőrt és megsebesítette Joel Souza rendezőt, anélkül adta a színész kezébe David Halls rendezőasszisztens, hogy a fegyver megtöltése közben vagy után konzultált volna a helyszínen lévő fegyverszakértőkkel. 

Az özvegy idén februárban beperelte a film producereit amiatt, hogy nem tettek meg mindent azért, hogy a forgatáson biztonságos munkakörülményeket teremtsenek. Nem ellenőrizték a fegyvereket sem megfelelő gondossággal, és ez okozta az operatőr halálát. Emiatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Baldwint és több stábtagot is.