Közélet

Putyin kiképzőhelyen lövöldözött, és nem vétette el a célt

Az orosz elnök gyakran tart lőgyakorlatot, számos fegyvert kipróbált már.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön egy Rjazany melletti lőtéren kipróbálta a Dragunov mesterlövészpuskát, és többször is célba talált vele – osztotta meg az információt egy pénteki sajtótájékoztatón Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője – írta a TASZSZ orosz hírügynökség.

Fotó: Mihail Klimentijev / Szputnyik / AFP

A szóvivő azt nem árulta el, hány lövést adott le az elnök.

„A célpontok eltalálását egy gong hangja jelezte. Ez többször is megszólalt, de nem tudom megmondani, összesen hányszor” – mondta Peszkov.

Az elnöki szóvivő cáfolta, hogy Putyin lőgyakorlata összefüggésben lenne a továbbra is csak különleges katonai műveletnek nevezett ukrajnai háborúhoz. Peszkov szerint a főnöke gyakran ragad fegyvert, és gyakorolja a lövést. Ez teljesen megszokott nála. Hozzátette, hogy Putyinnak vannak bizonyos preferenciái a legújabb fegyvertípusok terén.

Csütörtökön az orosz hadsereg főparancsnoka a Rjazanyi területen lévő nyugati katonai körzet egyik katonai terepén ellenőrizte az újonnan mozgósított orosz katonák kiképzését. A lőtéren Putyin megtekintette a lőgyakorlatot, ezt követően védőszemüveget és fejhallgatót vett fel, majd egy mesterlövészfészekből, fekvő helyzetben több lövést is leadott.

 

puska Orosz mesterlövész Putyin
Kapcsolódó cikkek