Közélet

Azonosították a lengyel rakétatámadás áldozatait

Egy ötven- és egy hatvanéves férfi halt meg a keddi robbanásban.

A lengyel lapoknak sikerült azonosítaniuk, hogy kik voltak a kedd esti rakétatámadás áldozatai. A helyi lapok szerint egy ötven- és egy hatvanéves férfi halt meg a robbanásban, amelyről egyelőre még mindig nem tudni, hogy ki okozta. A legfrissebb hírek szerint például nem is biztos, hogy az oroszok lőtték ki a rakétát, hanem elképzelhető, hogy egy ukrán légvédelmi lövedék lehetett

Suspected missile attack kills 2 in eastern Poland near Ukraine border
Fotó: Anadolu Agency via AFP

A lengyel újságok szerint az egyik elhunyt férfi a przewodówi gabonatároló őre volt, míg a másik

azt a traktort vezette, amely a legközelebb volt a becsapódáshoz, és a járműnek csak a roncsai maradtak.

Az áldozatok családjai teljesen összetörtek a hír hallatán, nekik orvosi segítséget biztosítottak a lengyel hatóságok, hogy fel tudják dolgozni a tragédiát. 

A rakéta becsapódása miatt a fél világ erről a lengyel faluról beszél

Akad néhány túraútvonal a közelben, a helyi bolt nem túl népszerű, látnivaló nincs, munkalehetőség alig – Przewodów immár a figyelem középpontjába került.

A helyiek egyébként először arra gondoltak, hogy a tároló egyik gépe robbanhatott fel, eszükbe sem jutott, hogy az ukrajnai háború hozzájuk is elért. A falut azóta egyre többen hagyják el, a legtöbb lakó már kedd este összecsomagolta a legszükségesebb dolgokat, és azonnal távoztak a területről, távolabb élő rokonokhoz költöztek átmenetileg. 

 

rakétatámadás orosz-ukrán háború lengyelorszag
Kapcsolódó cikkek