Közélet

Putyinhoz fordul segítségért az öngyilkos orosz ezredes özvegye

Vadim Bojko a hírek szerint öt pisztolylövéssel végzett magával.

Fenyegetések miatt vetett véget önkezével életének Vadim Bojko, orosz ezredes – ezt állítja a férfi özvegye, aki levelet írt Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, amelyben arra kéri, alaposan vizsgálják ki az ügyet és személyesen nézze át a jelentéseket. 

Fotó: Karen Minasyan / AFP

Bojko még november 16-án lőtte le magát a vlagyivosztoki tengerészeti kiképzőbázison. Habár több pisztolyt is találtak körülötte, a testét pedig öt lövés érte, a hatóságok szerint mégis öngyilkosság történt. 

Noha Julija Bojko ezt nem vitatta, de a Putyinnak írt levélben arról számolt be, hogy férje súlyos depresszióban szenvedett, és teljesen összeomlott az őt ért fenyegetések hatására, miután a bázis nem tudta teljesíteni az előírt sorozási kvótát. Az özvegy szerint az ezredest nyomozással, büntetéssel fenyegették, emiatt nem tudott aludni és rövid idő alatt 15 kilót fogyott. 

A nő elmondta, hogy férje ugyanakkor becsületesen végezte a munkáját és csak bűnbaknak akarták beállítani az elhibázott sorozások miatt. Mint ismert: számos probléma volt a részleges mozgósítással Oroszországban, előfordult, hogy még halottakat is megpróbáltak behívni harcolni. 

A feleség úgy véli, Bojkót elsősorban a hibás, illetve hiányzó felszerelések miatt akarták elővenni felettesei, de ezekre semmilyen ráhatása nem volt. 

Mintegy 100 millió rubelnyi hamis kárt akartak ráverni és azzal fenyegették, hogy elveszik a házunkat és minden vagyonunkat

– írta levelében a Moscow Times szerint az özvegy, aki kiemelte, férje az öngyilkossággal akarta felhívni a figyelmet a hasonló problémákra. 

 

 

 

 

 

ezredes háború mozgósítás Putyin
Kapcsolódó cikkek