Óvatosságra intette alkalmazottait a honlapján is közzétett figyelmeztetésben a varsói amerikai nagykövetség a lengyel függetlenség napján tartandó demonstrációkal kapcsolatban, és azt tanácsolta nekik, hogy kerüljék el ezeket. 

Aerial photography of Warsaw
Fotó: Foto Olimpik

Pénteken számos nyilvános rendezvényt tartanak a szuverén lengyel állam létrejöttét ünnepelve Varsóban, Krakkóban és az ország más részeiben.

Az elmúlt években incideneseket jelentettek egyes függetlenségnapi demonstrációkkal összefüggésben.

A követség továbbra is tud zaklatásos incidensekről. Miközben természetükben nem tűnnek anti-amerikainak, színesbőrű személyek állampolgárságuktól függetlenül negatív kommentárok és cselekmények célpontjaivá válhatnak ezen demonstrációk és felvonulások során

– írta a közlemény. 

A korábbi függetlenségnapi megmozdulások százezres nagyságrendben vonzottak résztvevőket, Varsóban és Krakkóban közlekedési zsúfoltság, lezárások és parkolási nehézségek várhatók a reggel 8 és este 10 közt zajló rendezvények miatt – írták.

Posztolt Orbán Viktor: Polak, Wegier, dwa bratanki!

A két országot összekötő kötelékek erősebbek, mint a bennünket szétválasztani igyekvő erők – köszöntötte Lengyelországot a függetlenség napján Orbán Viktor a Türk Tanács üléséről Szamarkandból.