Közélet

Ikonikus fővárosi kávéház lett az energiaválság legújabb áldozata

A magas energia- és alapanyagárak miatt a Rákóczi úton is lehúzzák a rolót, a Hauer Cukrászda és Kávéházat 132 éve alapították.

Újabb áldozatott szedett a jelenlegi kedvezőtlen gazdasági helyzet. A budapesti Hauer Cukrászda és Kávéház is kénytelen lehúzni a rolót.

Hauer Cukrászda és Kávéház
Bezár a Hauer Cukrászda és Kávéház.
Fotó: MW archív

A Facebookon közzétett bejegyzés szerint a gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatásai miatt – amelyek között a megnövekedett energiaárak és alapanyagárakat, illetve a turizmus visszaesése miatti csökkenő vendégszámot is megnevezik – kellett a Hauernél meghozni ezt a döntést.

A cukrászdát Kasselik Nándor alapította 1890-ben, így egy több mint 130 éves, ikonikus vendéglátóhelytől kell elbúcsúznia a fővárosi közönségnek.

sorra zárnak a színházak, de a művészek kitartanak

Szegeden akár egy tánciskola nagytermében vagy egy üres raktárban is szívesen tartanának próbákat a művészek, amíg a megugró energiaköltségek miatt januártól márciusig zárva tart a színház. Miskolcon a lakosság adományait várják a városi színház rezsiszámláinak támogatására. Az intézménybezárások tarolnak a kulturális szektorban.

 

Budapest infláció kávéház
Kapcsolódó cikkek