Közélet

Vasárnap sem csitulnak a harcok Ukrajnában

Légiriadó van érvényben, miután orosz vadászgépek szálltak fel két fehéroroszországi légi bázisról.

Légiriadót rendeltek el vasárnap reggel Ukrajna-szerte, miután orosz vadászgépek szálltak fel két fehéroroszországi légi bázisról – jelentette a helyi média a Belarusian Gayun megfigyelőcsoportra hivatkozva.

Fotó: Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat

Szenteste, az ukrajnai orosz invázió 10 hónapos évfordulóján a Kreml csapatai tíz embert megöltek és többtucatnyit megsebesítettek egy Grad-rendszerrel végrehajtott támadásban Herszon városában – közölték ukrán tisztviselők.  Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a legfelsőbb katonai parancsnokaival tartott pénteki találkozót követően kijelentette, hogy Ukrajna felkészült Oroszország különböző akcióváltozataira. Ukrán tisztviselők arra figyelmeztettek, hogy 

Oroszország a tél folyamán újabb nagy offenzívát indíthat, beleértve egy második kísérletet Kijev elfoglalására.   

Egy oroszbarát vezető mindezekkel szemben azt állította, hogy a támadást az ukrán erők hajtották végre, hogy az orosz hadsereg számlájára írják. Vlagyimir Szaldo, a megye Oroszország által kinevezett közigazgatási vezetője azt mondta, hogy Kijev rendelte el a város elleni tüzérségi támadást. „Ez egy gusztustalan provokáció, amelynek nyilvánvaló célja, hogy befeketítsék az orosz erőket” – írta Szaldo a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

ukrajnai háború
Kapcsolódó cikkek