Közélet

Ukrajnába menne ölni a rettegett orosz sorozatgyilkos

Mihail Popkov nyolcvan gyilkosságot vallott be, de akár kétszáz embert is megölhetett, amíg szabadlábon volt. Most ukránokat szeretne ölni.

Bevonulna katonának, és Ukrajnába szeretne menni harcolni, illetve ukránokat ölni az orosz Vérfarkas, azaz a rettegett sorozatgyilkos, Mihail Popkov. Az egykori rendőrtiszt rémtettei máig elborzasztják még az oroszokat is, hiszen Popkov saját bevallása szerint több mint nyolcvan nőt erőszakolt, gyilkolt és csonkított meg 1992 és 2010 között. Az áldozatok tényleges száma ennél jóval nagyobb lehet, becslések szerint kétszáz gyilkosságot is elkövethetett. 

Fotó: AFP

Popkov most egy helyi orosz televíziónak nyilatkozott a börtönből, ahol már több mint tíz éve ül, kétszeres életfogytiglani börtönbüntetését tölti. Ez sem vette el azonban a kedvét az élettől, és szeretne kijutni a rácsok mögül, erre pedig saját bevallása szerint akkor van a legnagyobb esélye, ha belép a hadseregbe, és Ukrajnába megy gyilkolni. 

Popkov az interjúban elmondta, bármennyire is szeretne kijutni, az kicsit elbizonytalanítja, hogy a meleg cellát egy fagyos lövészárokra cserélje, de ha jobb idő lesz, akkor szívesen menne. Főleg, mint elmondta: 

nagy szükség van a megtorpant offenzívában az olyanok segítségére, mint ő maga. 

Egyelőre azonban a hatóságok nem vettek tudomást a kéréséről. 

Oroszországban rendszeresen toboroznak a börtönökben elítélteket a hírhedt zsoldoscsapatba, a Wagnerbe. Ott mindössze annyit kell csinálniuk a börtönlakóknak, hogy részt vesznek a legkeményebb harcokban, és hat hónapig túlélnek, utána szabadok lehetnek. A Wagner vezetője nemrég jelentette be, hogy az első „szerencséseket”, akik leszolgálták a fél évet, már haza is engedték, megkapták az ígért kegyelmet. 

 

orosz-ukrán háború börtön sorozatgyilkos elítélt
Kapcsolódó cikkek