Őrizetbe vette a török rendőrség azt a kivitelezőt, akit több épület összeomlása miatt is felelősnek tartanak. Mint ismert: Törökország délkeleti részét egy hete rázta meg több rendkívül erős földrengés, amelyben egész városok omlottak össze. Több épület kártyavárként dőlt össze, emiatt a török hatóságok elkezdték összegyűjteni a környék építési vállalkozóit, hogy rajtuk kérjék számon a silány kivitelezést. 

törökország, Turkey, földrengés, 
Rönesans Residence,
Fotó: NTV YouTube

A hatóságok több mint száz elfogatóparancsot adtak ki, így sikerült letartóztatni Mehmet Yasar Coskunt is, akit az isztambuli reptéren kaptak el a rendőrök, miközben megpróbált elmenekülni Törökországból. A hírek szerint Montenegróba utazott volna. 

Ő áll a Rönesans Residence nevű cég mögött, amely felhúzta a 12 emeletes, 250 lakásos társasházat Hatay tartományban, azt az épületet, amely maga alá temette az egykori ghánai válogatott labdarúgót, a Newcastle United volt szélsőjét, Christian Atsut.

Bár a focistáról már a rengés másnapján elterjedtek olyan hírek, hogy élve előkerült, ám már akkor több gyanús jel utalt arra, hogy ez sajnos valószínűleg nem igaz. Többek között furcsa volt, hogy a családjával sem lépett kapcsolatba, akik próbálták megtalálni a török kórházakban. 

Végül néhány nappal később kiderült: mégsem találták meg Atsut, aki immár nagy valószínűséggel életét vesztette a földrengésben. A GhanaWeb című portál szerint már megérkezett Törökországba a focista menedzsere, hogy személyesen próbálja meg kideríteni, mi lett a játékossal.