Csütörtökön a késő esti órákban tűz ütött ki Hongkong népszerű bevásárlóközpontjában egy építkezésen – számolt be a The Guardian. A lángok egy 42 emeletes toronyházban csaptak fel, áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

Hongkong, tűz, felhőkarcoló
Fotó: Twitter / Twitter

A Reuters arról írt, hogy mintegy 170 embert evakuáltak a hatóságok, mert a toronyházból lehulló égő törmelék kisebb tüzeket okozott a szomszédos épületekben. A tűz megfékezésén 250 tűzoltó dolgozott, nekik sajtótudósítások szerint helyi idő szerint reggel 8 órakor sikerült megfékezniük a lángokat. 

A tűz oka egyelőre nem ismert, azt a hatóságok vizsgálják.

Az eset különösen veszélyesnek tűnik, mivel a tűz a Tsim Sha Tsui bevásárlónegyed szívében keletkezett. Ez egy nyüzsgő, turisták által kedvelt része a nyolcmilliós városnak. Maga az építkezés egy 6 milliárd hongkongi dolláros projekt (ez átszámítva mintegy 270 milliárd forintnak felel meg). A fejlesztő az Empire Group, amely egyfelől egy szállodát hozna létre, másfelől az ismert szervezetnek, a Mariner’s Clubnak is otthont adna a toronyház.

A lángokat először az épület tetején lévő állványoknál észlelték, a tüzet a Victoria-kikötőből is látni lehetett. A történtek sok bámészkodót vonzottak, pedig a bambuszállványzat égő darabjai és a lehulló törmelék elborította a környező utcákat.