Közélet

Ellopták Kadirov lovát

A putyinista csecsen hadúr szerint a telivér akár tízmillió dollárt is érhet.

Ellopták Ramzan Kadirov telivér versenylovát – derül ki a csecsen hadúr Telegram-csatornáján olvasható bejegyzésből. A Zazu nevet viselő lovat Kadirov csehországi birtokáról tüntették el ismeretlen tettesek, ám Kadirovot nemcsak az eltűnés háborította fel, hanem az is, hogy a cseh hatóságok mélyen alulértékelték a paripát.

ROSTOV-ON-DON, RUSSIA - JUNE 1:  Chechen President Ramzan Kadyrov (R) pets his horse Khorezm having watchede as it raced to victory in prestigious 2,400-meter President of the Russian Federation Prize race on June 1, 2010 in Rostov-on-Don, Russia. President Kadyrov attended the meeting with his cousin Adam Delimkhanov who has been accused by Dubai police of having been behind the assassination of exiled Chechen leader Sulim Yamadayev, a political and clan rival. Russian constitutional law means that Delimkhanov is unlikely to face extradition to the United Arab Emirates or prosecution in Russia.
Fotó: Konstantin Zavrazhin / Getty Images

A hadúr szerint, szemben a rendőrség értékelésével, a paripa nem 18 ezer dollárt ér, hanem legalább 10 millió dollárt. A bejegyzés szerint a ló már 2014-ben, a Krím félsziget orosz megszállása után felkerült a nyugati szankciós listákra, sőt azok első áldozata volt. A hadúr szerint a lótolvajok különlegesek, hiszen egyszerre annyira hülyék, hogy ellopjanak egy szankciók alatt álló lovat, de közben annyira okosak, hogy a rendőrök ne kapják el őket.

A cseh rendőrség nyomoz az ügyben, hiszen Zazu a csecsen vezető csehországi, szankciók miatt valóban befagyasztott birtokának a része volt – jelenti az orosz TASSZ hírügynökség.

 

lopás Csehország Ramzan Kadirov szankciók Oroszország ellen
Kapcsolódó cikkek