A M1-es autópályán történt tömegbalesetben 

több mint 40 jármű ütközött, 39 ember megsérült, egy pedig meghalt. 

A 44 éves férfi holttestét csak órákkal a baleset után, a roncsok elmozdítása után találták meg. Az ütközés pillanatát is videóra vették.  

Fotó: MTI Fotószerkesztőség / Lakatos Péter

A Blikk megtalálta a férfit gyászoló édesapát. „A baleset idején három kisunokánk velünk volt otthon, a fiammal és a párjával csak a legkisebb, kétéves gyermekük utazott. 

A felesége elmondása szerint az ütközés után ő csak arra koncentrált, hogy a fiukat kimentse, az ajtót ki kellett rúgnia, közben a kabátja is megégett” 

–  mondta az édesapa.

Vélhetően a nagy füsttől és a portól a fiamat nem is látta a kavarodásban. Így ő is csak késő este értesült a haláláról a kórházban, ahová beszállították őket 

– tette hozzá. A megözvegyül nőt és a lábtörés miatt begipszelt végtagú gyermeket néhány nap után hazaengedték a kórházból, azóta a budapesti otthonukban próbálják feldolgozni a balesetet.

Az idős férfi azt is elmondta, hogy a fia úgy megégett, hogy csak az igazolványáról lehetett azonosítani. 

„Nem lehetett felismerni Ádámot, az arca is összeégett. A menyem zúzódásos sérülésekkel megúszta, de lelkileg – érthető módon – ő is nagyon rosszul van” – mondta

A balesetet követően olyan hírek jelentek meg a sajtóban, hogy a baleset károsultjai hónapokat is várhatnak a biztosítók kárrendezésére, mivel a rendőrségi nyomozás lezárása után kezdődhet meg a biztosítási díjak kifizetése. Ekkor az is felmerült, hogy a casco biztosítást kötöttek számíthatnak pénzre. A Magyar Biztosítók Szövetsége cáfolta ezeket a híreszteléseket

Igazságügyi szakértő: nem lesz felelőse az M1-es tömegbalesetnek

A KRESZ vonatkozó előírásának betartásával megelőzhető lett volna a szombati tragédia, másrészt az emberi tényezők továbbra is kiszámíthatatlanok. A szakértői vizsgálat akár hat hónapig-egy évig is elhúzódhat.