Igazságügyi szakértő vizsgálta Tordai Bence ellenzéki képviselő házát a II. kerületben. A szakembernek azt kell eldöntenie, hogy a politikus jogsértően építtette-e II. kerületi, 150 millió forintra becsült villáját.

Fotó: Havran Zoltán

Az ügyben több eljárás is zajlik, Tordai a többi között a kormányhivatallal is perben áll, ami miatt felfüggesztették a korábban megindult építésügyi eljárást. A kivitelező cég ellen pedig csalás és más bűncselekmények miatt indított vizsgálatot a rendőrség – írja a Magyar Nemzet.

Tordai Bence még 2016-ban vásárolt egy II. kerületi, Attila utcai telket, az ingatlanon akkor parasztház állt. A Párbeszéd társelnöke eredetileg 

ezt a lakóingatlant akarta átépíttetni úgy, hogy az eredeti épületből jó néhány elem megmaradjon. Ehhez képest a telken látszólag teljesen új házat alakítottak ki.

Volt, ahol a falakat egészen az alapokig visszabontották, más részen pedig az alapot is kicserélték, így a hatósági bizonyítvány kiadását 2022 augusztusában megtagadták, amit később Tordai a bíróságon támadott meg.

A per első tárgyalási napját decemberben tartották, a következő pedig várhatóan áprilisban lesz. A Fővárosi Törvényszék szakértői bizonyítást rendelt el Tordai Bence budai villájának ügyében. Ennek keretében járt ma a szakértő az épületnél.