Peren kívüli megállapodással zárult a Fox News hírtelevízió és a Dominion választási rendszereket gyártó cég bírósági eljárása kedden. 

A médiavállalat beleegyezett, hogy a jogi eljárás lezárása fejében 787,5 millió dollárt fizet az őt perlő vállalkozásnak. 

Opening arguments in defamation civil trial brought by vote machine maker Dominion against Fox News
Dominion CEO John Poulos, joined by members of the Dominion Voting Systems legal team, speaks to members of the media outside the Leonard Williams Justice Center in Wilmington, Delaware, on April 18, 2023. - Vote machine maker Dominion and Fox News settled a defamation case over falsehoods about the 2020 presidential election aired on the conservative TV network, a US judge announced Tuesday. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Fotó: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

A Dominion Voting Systems 1,6 milliárd dollárra perelte rágalmazás miatt a Fox Newst, amiért a 2020-as elnökválasztást követően a médium több műsorában megkérdőjelezték a választás lebonyolításának törvényességét, megemlítve a szavazógépek szerepét is ebben. 

A perben kedden tartották volna az első tárgyalást a nyitó perbeszédekkel, amikor a felperes és az alperes bejelentette a peren kívüli egyezséget. A Fox News a nézettségi adatok alapján az Egyesült Államok legnézettebb hírtelevíziója. 

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Rupert Murdoch, a Fox News televíziót is tulajdonló Fox Corp. vezérigazgatója elismerte, hogy a csatorna egyes kommentátorai is hangoztatták Donald Trump volt amerikai elnök és szövetségesei azon állítását, hogy a Demokrata Párt elcsalta a 2020-as elnökválasztást, amelyből Joe Biden került ki győztesként.