Közélet

Moszkva célba vette a brit ügyészt, aki elkapná Putyint

Oroszország elfogatóparancsot adott ki Karim Khan ellen. A bűne az, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság tagjaként háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

Oroszország elfogatóparancsot adott ki azzal a brit ügyésszel, Karim Khannal szemben, aki a Nemzetközi Büntetőbíróság tagjaként háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

RUSSIA-POLITICS-GOVERNMENT-PUTIN
Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with members of the government via a video link at the Kremlin in Moscow on May 17, 2023. (Photo by Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP)
Fotó: AFP

A Sky orosz forrásokra hivatkozva azt írta, Moszkva eljárást indított Khan és másik három bíróval ellen a végzés miatt. A büntetőbíróság nem kommentálta a hírt.

A bírói tanács az orosz elnökkel szemben azért adott ki elfogatóparancsot, mert megalapozott a gyanú, hogy személyesen felelős ukrán gyermekek jogellenes deportálásáért és átszállításáért Oroszországba.

 

 

orosz-ukrán háború Vlagyimir Putyin Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancs
Kapcsolódó cikkek