Közélet

Moszkva kemény megtorlással fenyeget újabb diverzáns akciók esetén

A Belgorod elleni fegyveres akcióval Bahmut elvesztését akarták feledtetni az ukránok, de kudarcot vallottak – állítják az oroszok.

Az orosz hadsereg rendkívül keményen fog reagálni a Belgorod megye elleni támadáshoz hasonló további ukrán diverziók esetén – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az általa irányított tárca szerdai vezetői tanácskozásán.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.
Fotó: AFP

Több mint hetven ukrán terroristát, valamint jármű- és páncélozott járműtechnikát semmisítettek meg. Az ukrán fegyveresek ilyen akcióira azonnal és mindenekelőtt rendkívül keményen fogunk reagálni

– hangsúlyozta Sojgu.

A miniszter szerint a diverzánsokat feltartóztatták és legyőzték, a maradékait pedig visszaszorították ukrán területre, ahol a teljes felszámolásukig tűz alatt tartották őket. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő is kilátásba helyezte Kijev minden terrortámadásának kemény büntetését.

A kijevi rezsim és patrónusainak terrorista természetéről pedig nem is kell tovább beszélni – a bizonyítékok szemmel láthatók

– mondta szerdai sajtótájékoztatóján.

Zaharova szerint a Belgorod elleni fegyveres akcióval Bahmut elvesztését akarták feledtetni az ukránok, de kudarcot vallottak. 

A támadás következtében egy civil életét vesztette, 13 pedig megsebesült – közölte Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint több mint ötszáz épületben keletkezett kár.

Gladkov szerint az éjszaka folyamán a régió több településére az ukrán fél nagyszámú drónnal próbált meg csapást mérni, amelyek nagy részét a légvédelem megsemmisítette. A támadások következtében anyagi kár keletkezett ugyan, de személyi sérülés nem történt. A kormányzó délután is beszámolt egy drón lelövéséről.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arra a kérdésre válaszolva, hogy Moszkvát nem aggasztják-e a Belgorod megye elleni nem szűnő ukrán támadások, újságíróknak kijelentette: „Katonáink, határőreink és az illetékes szolgálataink teszik a dolgukat.” 

Életbe lépett a Havasi Gyopár hadművelet, menekülnek a civilek Belgorodból – Valami furcsa történik Oroszországban

Helikopterekről lövik a házak között a támadókat.

 

 

Belgorod Szergej Sojgu Moszkva
Kapcsolódó cikkek